Holland High Tech


Strategisch design: concept – design – begeleiding

Wie

Holland High Tech is de topsector High Tech Systemen en Materialen. Eén van de 10 topsectoren die sinds 2011 door Nederland ingezet zijn om samenwerkingen tussen bedrijven, wetenschap en overheid te stimuleren.
Holland High Tech stimuleert innovatie, samenwerking, internationalisering en economische groei in de hightech sector.

De vraag

Ieder jaar organiseert Holland High Tech een groot event voor de hightech sector. In dit geval wilden ze graag vernieuwing, een andere stijl dan ze standaard gebruikten. Het onderwerp dat centraal stond tijdens het event was transitie. En die transitie mocht opvallend worden getoond.

Uitgangspunt design

De stijl van het event mocht een stap verder gaan dan de gebruikelijke huisstijl van Holland High Tech. In het huisstijl handboek waren naast de basiskleuren, nog andere accent kleuren bepaald. Deze wilden we graag gebruiken om meer impact te maken.

Vorm
Transitie is verandering. Dit wilden we terugbrengen in vorm. Dit werden onder andere blokken die langzaam omvormen tot pijlen. Pijlen die iets in gang zetten, richting geven en de urgentie aangeven.


Referentie

“Als Holland High Tech hebben wij een (huis)stijl die zich de afgelopen jaren flink heeft ontwikkeld. Van een ‘droge’ stijl voor drukwerk, alles van de familie microsoft en de website, naar een stijl die in 2D en 3D, zonder en met beweging, op afstand en heel dichtbij, digitaal en sociaal, informerend en inspirerend iets toe mag voegen aan de zaken waarover wij communiceren. Dit is een organisch proces, waarin we graag samenwerken met creatieven die zowel de lijn kunnen bewaken en tegelijkertijd iets toe kunnen voegen. We werken als communicatieteam van Holland High Tech al langer samen met Dieuwertje Ontwerpt en we hebben een mooie synergie samen. Dieuwertje heeft goede ideeën en plannen die ook in de praktijk goed uitvoerbaar zijn. We hebben onze eventstijl voor dit Jaarevent gevonden met elementen die we nu hebben opgenomen in de tools van het merk Holland High Tech. De samenwerking met Jasper Ruiter past naadloos in concept en ook hier zijn nieuwe tools ontstaan die we verder kunnen inbedden.”

Nicole de Boer, Senior Communicatie Holland High Tech